Τριών Ιεραρχών & κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Η 30η Ιανουαρίου αποτελεί μια σπουδαία ημέρα για τον Χριστιανισμό, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκπαίδευση, καθώς γιορτάζουμε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, των Αγίων που εδώ και αιώνες έχουν ανακηρυχθεί από την Εκκλησία προστάτες των μαθητών και των Γραμμάτων.

Με τις διδαχές τους, ο Μέγας Βασίλειος, ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος νοηματοδοτούν διαχρονικά την πρόοδο που περνά μέσα από τη μελέτη, την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και την προώθηση της επιστήμης. Και, ταυτόχρονα, το παράδειγμά τους φωτίζει τον δρόμο της ατομικής και της συλλογικής ανόδου μέσα από την Παιδεία.

Έτσι και εμείς σήμερα τιμήσαμε τη μνήμη τους με τον εκκλησιασμό αντιπροσωπείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών και κατόπιν με αρτοκλασία (προσφορά από το αρτοποιείο ¨ΚΑΡΑΚΑΣΗ”).

Στη συνέχεια η σχολική κοινότητα του 5ου Δ.Σ. Αιγίου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα που ήταν προσφορά του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 5ου Δ.Σ

Στην κοπή παρευρέθηκαν μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ο Αντιδήμαρχος κ. Καραΐσκος που ήταν και ο “τυχερός”.

Στους μαθητές του σχολείου δόθηκαν ατομικά κομμάτια βασιλόπιτας και κάθε τάξη είχε και τον δικό της “τυχερό” που παρέλαβε και το αναμνηστικό δώρο, προσφορά και αυτά του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Και του χρόνου να είμαστε καλά !!!