«Η διαχείριση του πένθους στην παιδική ηλικία  στο πλαίσιο του σχολείου και της οικογένειας»

Όλοι οι άνθρωποι σε κάποια στιγμή της ζωής τους έρχονται αντιμέτωποι με σημαντικές απώλειες.

Μια από αυτές είναι ο θάνατος αγαπημένων προσώπων.

Ερώτημα 1ο: Πώς θ’ αντιδράσει ένα παιδί στο θάνατο αγαπημένων του προσώπων;

Ερώτημα 2ο: Έχει ο παιδαγωγός/εκπαιδευτικός την ανάλογη εκπαίδευση/επιμόρφωση;

Στα προαναφερόμενα ερωτήματα επιχείρησε να απαντήσει ο κ. Δημόπουλος Βασίλης, εκπαιδευτικός του σχολείου μας, στη Διασχολική Εκπαιδευτική Ημερίδα, στις 13 Μαρτίου 2024, που διοργάνωσαν το 5ο Δ.Σ. Αιγίου, το 2ο Δ.Σ. Αιγίου και το Δ.Σ. Τεμένης, στο Πολιτιστικό Κέντρο “ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ” με θέμα:

«Η διαχείριση του πένθους στην παιδική ηλικία

 στο πλαίσιο του σχολείου και της οικογένειας»

POSTER JAN24 01

Ας μην περιμένουμε τον ειδικό για να πλησιάσουμε ένα παιδί ή μια οικογένεια που πενθεί. Δεν υπάρχουν αρκετοί ειδικοί ψυχικής υγείας. Λίγη στήριξη από τον καθένα μας μπορεί να είναι όση χρειάζεται ένας γονιός ή ένα παιδί που θρηνεί. Δεν έχει σημασία αν δεν γνωρίζουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα του παιδιού ή αν οι λέξεις που χρησιμοποιούμε δεν είναι απολύτως σωστές και ακούγονται κάπως μπερδεμένες. Τίποτε δεν είναι χειρότερο από το να αφήσουμε ένα παιδί μόνο του σε έναν κόσμο σιωπής και να παραγκωνίσουμε τον θρήνο του.

foto 2

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, Περιφερειακός Διευθυντής Π. & Δ. Εκπαίδευσης Δ. Ελλάδας,

foto 1

ο Πανοσιολογιότατος Πατέρας Ιωακείμ, Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Ελευθεριώτης Δημήτρης, Ανδριόπουλος Τάκης, Καραΐσκος Νίκος, Φραγκονικολόπουλος Γιώργος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγιάλειας κ. Κουτρόπουλος Μένιος, η κα Μπαρτζάκλη Μαριάννα, Σύμβουλος Εκπαίδευσης 6ης θέσης Δασκάλων Αχαΐας, η κα Σκανδάμη Αθηνά, Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες.

Ευχαριστώ θερμά για τη συνδιοργάνωση τη Διευθύντρια του Δ.Σ. Τεμένης κα Σουλάνη Αλέκα και τον Διευθυντή του 2ου Δ.Σ. Αιγίου κ. Μεντζελόπουλο Θάνο.

Ο Διευθυντής

Κατεργάρης Αλέξης